Egy rosszul sikerült átszervezés 2. rész - Fodor Tamás vezetési tanácsadó

Fodor Tamás
vezetési tanácsadó

Kis- és középvállalatok fejlesztését segítem!


Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Egy rosszul sikerült átszervezés 2. rész

Folytatás

Teendők a változás érdekében

Karcsi három kulcs folyamatot jelölt meg amelyeknél kiemelten  fontosnak tartja a folyamatok menti kapcsolódást. Ezek:

  • pénzügyi tervezés,
  • marketing és értékesítés tervezés és
  • értékelés.

Véleménye szerint folyamat fejlesztő teameket kell létrehozni (melyek tagjai a különböző területekről kerülnek ki), amelyek feltárnák a jelenledi folyamatok fejlesztendő területeit és javaslatot adnának azok javítására. Fontosnak tartja a menedzsment team tagok türelmét az eredmények jelentkezésére vonatkozóan és azt, hogy az igazgatósági tagoknak elkötelezetteknek kell lennie az általuk rendelkezésre bocsájtott személy (erőforrás) hatékony rendelkezésre állása biztosítására.

A felelősség vállalás erősítése, fejlesztése érdekében szintén át kell lépni a silo határokat. Ez a kérdés szoros összefüggésben van a folyamatok menti kapcsolódás kérdésével.
Felelősséget kell vállalni a kapcsolódási pontok, területek vonatkozásában is. A folyamatok mérésére és értékelésére mérőszámokat javasol meghatározni, amelyek teljesítését számon lehet kérni.
Jónak tartaná egy közös értekezlet rendszeres összehívását.
További probléma az, hogy az  egyéni értékelés túl formálissá vált. Sokszor nincs összefüggés az egyéni teljesítmény és a béremelés között.

Végül az "egy vállalat érzés" erősítése kapcsán elmondta, hogy a családi napokat tartalommal kellene megtölteni. A következőt már így szeretné és ezt elkezdte tervezni. Ezen kívül egynél többet szeretne évente.
Vannak díjak (kezdő, master, csapat), melyeket karácsonykor osztanak ki. El kellene gondolkodni ennek továbbfejlesztésén: pld. díjak az irodai dolgozóknak és díjak a gyárban dolgozóknak. A díjazás (követelmények, előterjesztés, kiválasztás) jelenleg nincs szabályozva, ezt meg kellene csinálni. Újság van, intranet van.
Javasoltam, hogy bármilyen egyéni vagy csoport sikert meg lehetne ünnepelni.


Telefon: 06 30 5005729
Mail: tfodor@upcmail.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz