Együtt vagy külön? 1. rész - Fodor Tamás vezetési tanácsadó

Fodor Tamás
vezetési tanácsadó

Kis- és középvállalatok fejlesztését segítem!


Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Együtt vagy külön? 1. rész

A ES_Soft Kft. két tulajdonosa, Gyuri és István (50-50% tulajdonrésszel). A cég a vállaltirányítási, kölcsönző és költségvetési rendszerekre specializálódott. Gyuri és István 4 munkatársat, 1 közgazdászt, 1 program tervezőt és két programozót irányít.
A munkatársak jól fizetettek, a pénz már nem igen motiválja őket. A munkatársak közül eddig 5 távozott, akik közül 4 esetében Gyuri és István együtt kezdeményezte a távozást.
Rendszereiket a vevő igényeihez igazítják, azok magas szinten automatizáltak, azonban nem eléggé ismertek a gyenge marketing következtében. Vevőkhöz Gyuri és István együtt jár. Az utóbbi években az árbevétel 20-25%-ot növekedett.
Gyuri és István szerint ők alkalmatlanok a vezetésre. A feladatokat  pénteken beszélik meg egy értekezleten, amelyen mindenki részt vesz. Itt a korábban kiadott feladatok végrehajtását és a következő időszakok tennivalóit tekintik át. A feladatok határidejeit István határozza meg egy olyan becsléssel, hogy kétszer annyi időt ad, mint amire neki lenne szüksége. A feladatok nem teljesítése szankciókat nem von maga után. Ennek több oka van: Gyuri és István maguk is fejlesztenek, programoznak. Sokszor Gyuri is késik a programozásban. Úgy érzik, hogy a munkatársak teljesítménye elmarad az övékétől.
A vevők a problémáikkal elsősorban őket keresik meg, mivel úgy gondolják, hogy azok akkor lesznek elintézve. Létezik egy WEB-es igény/probléma bejelentő rendszer, de még nem követelik meg a vevőktől, hogy használják..
Becslésük szerint napi 1-1,5 órát fektetnek vezetői feladatokra (cél/feladat kitűzés, erőforrás biztosítás, erőforrás összehangolás és ellenőrzés).
Gyuri és István azt szeretné, ha eddigi, a cégbe fektetett napi 13-14 órás munkájuk nem veszne el. A cég legalább annyit növekedjen évente mint eddig, de ők kevesebbet szeretnének dolgozni. Szeretnék ha kevesebb stressz érné őket. Ha kell, a növekedéshez a humán erőforrást is bővítik.

Ön szerint mit kell a tulajdonosoknak azonnal máskép csinálniuk?


Telefon: 06 30 5005729
Mail: tfodor@upcmail.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz