Mail vagy megbeszélés? 1. rész - Fodor Tamás vezetési tanácsadó

Fodor Tamás
vezetési tanácsadó

Kis- és középvállalatok fejlesztését segítem!


Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mail vagy megbeszélés? 1. rész

Az alábbi történet az egyik ügyfelemnél történt.
Az eset előzménye, hogy az egyik tulajdonos-üzletág vezető eladta tulajdonrészét az eddigi többségi tulajdonos-ügyvezetőnek. Az ügyvezető kinevezte az új üzletág vezetőt és megállapodtak a munkakör átadás-átvételi folyamatában és határidejében. Ennek érdekében a volt üzletág vezető továbbra is alkalmazásban maradt.
Egy hét eltelte után az ügyvezető úgy látta, hogy volt tulajdonostársa csak délutánonként jár be (korábban sem volt jellemző rá a korai munkakezdés) a munkahelyre és az új vezető (aki nem egy erőszakos valaki), nem igazán halad előre az átvételben. Ekkor egy újabb feladat merült fel. A cég egy direkt maill kampányt tervezett, amelyhez új prospektusok készültek. Természetesen a szóban forgó üzletág termékeinek és szolgáltatásainak is szerepelnie kellett a prospektusban. A volt vezető és egyik munkatársa korábban foglalkozott reklám anyag összeállításával, amiből azután nem lett semmi, de az eset történésekor senki nem szólt nekik, hogy új prospektus készül, amiben nekik is meg kell jelenniük. Az egyik hét elején  felhívott az ügyvezető és elmondta a problémáját:

  • Az ügy sürgős, mert a nyomdai anyag leadását a hét végére tervezik.
  • Az új vezető még nincs teljesen képben, az anyagot nem tudja összeállítani.
  • Az új vezető még a régi munkaköri feladatainak befejezésével is le van terhelve.
  • A régi ügyvezető csak délután jön  be.
Mit csináljon?
  • Írjon egy mailt a régi vezetőnek, hogy a hét közepére adja le a prospektust? (Korábban nem szólt neki, mivel már nem vezetője az üzletágnak, ciki új feladatként kiadni.)
  • Adja ki  feladatként az új vezetőnek?
  • Közvetlenül kérje azt a munkatársat aki korábban részt vett a prospektus kézítésben? (Ekkor átnyúl az új vezető feje felett.)

 
Ön mit csinálna?


Telefon: 06 30 5005729
Mail: tfodor@upcmail.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz