Meggondolatlan munkaerő felvétel 1. rész - Fodor Tamás vezetési tanácsadó

Fodor Tamás
vezetési tanácsadó

Kis- és középvállalatok fejlesztését segítem!


Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Meggondolatlan munkaerő felvétel 1. rész

Az egyik cég többségi tulajdonosa közölte az ügyvezetővel, hogy felvett két fizikai munkást. Régebben is a vállaltnál dolgoztak, de nagyon sok probléma volt velük, ezért elmentek, most mondták, hogy visszajönnének. Nagyon önállóak és ügyesek, ezért kiemelt órabért ajánlott nekik.
Valóban problémás emberek voltak. Csoportban nem tudtak dolgozni és senkit nem fogadtak el főnöküknek a főtulajdonoson kívül.

Egyszer, pénteken késő délután, az egyik munkás megtagadta a munkát. A főtulajdonos a vezérigazgatóhoz fordult, hogy mit csináljon, mondjon fel? A vezérigazgató egyetértett. A főtulajdonos öt perc múlva megkönnyebbülten és büszkén mondta, hogy elküldte. Hétfőn a munkás visszakönyörögte magát.

Végül is a szervezeti felállás szerint a két munkás főnöke a főtulajdonos volt, de egyre többször mondta, hogy terhes neki a két ember irányítása és számonkérése. A vezérigazgató javasolta áthelyezésüket a gyártásra, ahol a vezető biztos, hogy kézben tudja őket tartani, mivel ipari környezetben nagy tapasztalatokat szerzett vezető volt. A főtulajdonos örömmel fogadta a javaslatot. Mivel hónap közepe volt, a vezérigazgató úgy intézkedett, hogy az áthelyezést a következő hónap 1-én legyen hatályos. A havi kontrolling jelentést megzavarta volna a bérköltség megosztása. Másnap kiderül, hogy a főtulajdonos intézkedett. Szólt a két munkásnak, hogy azonnal „áthelyezte” őket a termelésre.

Persze az áthelyezés időpontja nem okozott nagy gondot, de a történet megint tartalmaz pár hasznos konklúziót

Ön milyen következtetéseket vonna le az esetből?

Telefon: 06 30 5005729
Mail: tfodor@upcmail.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz