Munkatárs kiválasztás 1. rész - Fodor Tamás vezetési tanácsadó

Fodor Tamás
vezetési tanácsadó

Kis- és középvállalatok fejlesztését segítem!


Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Munkatárs kiválasztás 1. rész

Egyik ügyfelem tárgyalásokat kezdett egy nagy multinacionális céggel arról, hogy egyik üzletáguk 51%-át eladják és egy vegyesvállalatot alapítanak. Az első tárgyalásra a külföldi fél hozott magával egy angolul jól beszélő urat, Gábort, aki egyébként az üzletág profiljába vágó termékek értékesítésével foglalkozó  külföldi cég hazai képviseletét vezette.. Kiderült, hogy a multi szoros üzleti kapcsolatban állt ezzel a céggel.
Pár tárgyalás után a főtulajdonos bejelentette, hogy beszélt Gáborral. Megkérte, hogy segítsen  az üzletet nyélbe ütni. Megígérte, hogy ha sikerül az eladás, 10 %-ot kap a vételárból és ő lesz az új vegyesvállalat ügyvezetője. Sőt, az lenne a jó, ha minél előbb belépne a cégükhöz. Ezt mind anélkül, hogy bármilyen információt szerezett volna Gábor szakmai, vezetői felkészültségéről.
Legközelebb bejelentette szándékát a tárgyaló félnek, majd felvette Gábort és kinevezte  üzletágvezetőnek, amely beosztáshoz szolgálati autó is járt.
A vegyesvállalatból nem lett semmi, Gábor maradt, azonban a főtulajdonos egyre jobban bánta ígéreteit, szerinte Gábor nem ért a náluk gyártott termékek technológiájához. de az értékesítési munkához is gyenge. Két év után Gábor távozott a cégtől.

Hasonló eset játszódott le egy másik kisvállalatnál.
Egy új termék értékesítését határozta el a tulajdonos-ügyvezető. A szállító kiválasztásához szüksége volt egy, a termékhez értő, műszaki szakemberre. Mások ajánlása alapján megtalálta a megfelelő személyt és határozatlan idejű szerződést kötött vele. A beosztással szolgálati gépkocsi is járt. Pár hónap alatt kiválasztásra került a beszállító, megkezdődött a termék értékesítése. Fél év eltelte után az illetőnek nem sok tennivalója volt. A tulajdonos ügyvezető új feladattal bízta meg, egy szerelő üzem vezetésével. Szereplőnk azonban nem ismerte azt a terméket, amelyet az üzem szerelt és nem volt gyakorlata 10 fős üzem vezetésében.
Az ügyvezetőnek sok álmatlan éjszakát, vívódást okozott a szituáció, amelyet végül úgy oldott meg, hogy felmondott a "túl drága" embernek.

Egy pillanatra gondolkodjon el, hogy milyen tanulságai van a két történetnek?


Telefon: 06 30 5005729
Mail: tfodor@upcmail.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz