Kkv-k fejlődését segítem!


Likvidítás tervezés Projekt tervezés Gantt diagram SWOT analízis Pareto diagramPénzügyi tervezés KontrollingGondolati térkép

MENEDZSERWEBSHOP
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Tartalomhoz ugrás
Fodor Tamás Üzleti folyamatok fő mutatószámai című könyve
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Közzététel szerző: Fodor Tamás itt folyamatfejlesztés · 17 November 2020
Tags: utatószámKPIKRIindikátor
Ez év február 3-án írtam készölő könyvemről. Örömmel jelentem, hogy az Underground Kiadó gondozásában megjelent a nyomtatott változat Üzleti folyamatok fő mutatószámai címmel.  Alcíme KPI és más mutatók a gyakorlatban.


 
A KPI-k azaz kulcs-teljesítménymutatók és a KPI alapú grafikus műszerfalak felkapottak napjaink menedzsment gyakorlatában. Ámde minden mutató KPI? Minden mutató a teljesítményhez kapcsolódik, vagy mindegyik kulcsfontosságú?
 
A könyv választ ad ezekre a kérdésekre, rendbe rakja a fogalmakat. A bvezető részben maghatározásra kerül a teljesítménymutató (performance indicator – PI), az eredménymutató (result indcator – RI) és ezeken belül a kulcsindikátorok (KPI, KRI) és ezek piramisrendszere.
 
A következő nagy fejezet üzleti folyamatonként (tervezés, gyártás, szolgáltatás, marketing, értékesítés, erőforrás- és vevőmenedzsment) összesen 160 teljesítménymutatót ismertet részletesen és példákkal illusztrálva.
 
Egy új fejezet foglalkozik az eredménymutatókkal. A 38 eredménymutató a működés-pénzügyi-, a vevői- valamint a munkatársi nézőpontokhoz kapcsolódnak.
 
Az utolsó fejezet részletesen bemutatja a mutatószámok alkalmazását a gyakorlatban, az üzleti beszámolókban és az üzleti folyamatok fejlesztésében. Ebben a fejezetben olyan témakörök merülnek fel, mint az indikátorok meghatározásának kérdése, az indikátorok kapcsolata a stratégiához, a mutatószámok ideális száma, a mérések gyakorisága, helyei, forrásai és az indikátorok helye a beszámolókban.
 
A megértést gyakorlati példák, sokszor megtörtént esetek, 59 ábra és 34 táblázat segíti. A mélyebb ismerkedést a hivatkozások támogatják, amelyek a legtöbb esetben internet linkek. Azért, hogy az ovasót ne terhelje a hosszú URL címek begépelése, megadtam a weblapom azon oldalát, amelyet felkeresve a hivatkozások egy kattintással elérhetők. <strong>A könyv fontosabb képei</strong> hasonlóan érhetők el a weblapomon.

 Vissza a tartalomhoz