MENEDZSERWEBSHOP
KKV-k fejlődését segítem!
Tartalomhoz ugrás
Fodor Tamás Üzleti folyamatok fő mutatószámai című könyve
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Közzététel szerző: Fodor Tamás itt folyamatfejlesztés · Kedd 17 Nov 2020
Tags: mutatószámKPIKRIindikátor
Ez év február 3-án írtam készölő könyvemről. Örömmel jelentem, hogy az Underground Kiadó gondozásában megjelent a nyomtatott változat Üzleti folyamatok fő mutatószámai címmel.  Alcíme KPI és más mutatók a gyakorlatban.

KPI és más mutaók borító
 
A KPI-k azaz kulcs-teljesítménymutatók és a KPI alapú grafikus műszerfalak felkapottak napjaink menedzsment gyakorlatában. Ámde minden mutató KPI? Minden mutató a teljesítményhez kapcsolódik, vagy mindegyik kulcsfontosságú?
 
A könyv választ ad ezekre a kérdésekre, rendbe rakja a fogalmakat. A bevezető részben maghatározásra kerül a teljesítménymutató (performance indicator – PI), az eredménymutató (result indcator – RI) és ezeken belül a kulcsindikátorok (KPI, KRI) és ezek piramisrendszere.
 
A következő nagy fejezet üzleti folyamatonként (tervezés, gyártás, szolgáltatás, marketing, értékesítés, erőforrás- és vevőmenedzsment) összesen 160 teljesítménymutatót ismertet részletesen és példákkal illusztrálva.
 
Egy új fejezet foglalkozik az eredménymutatókkal. A 38 eredménymutató a működés-pénzügyi-, a vevői- valamint a munkatársi nézőpontokhoz kapcsolódnak.
 
Az utolsó fejezet részletesen bemutatja a mutatószámok alkalmazását a gyakorlatban, az üzleti beszámolókban és az üzleti folyamatok fejlesztésében. Ebben a fejezetben olyan témakörök merülnek fel, mint az indikátorok meghatározásának kérdése, az indikátorok kapcsolata a stratégiához, a mutatószámok ideális száma, a mérések gyakorisága, helyei, forrásai és az indikátorok helye a beszámolókban.
 
A megértést gyakorlati példák, sokszor megtörtént esetek, 59 ábra és 34 táblázat segíti. A mélyebb ismerkedést a hivatkozások támogatják, amelyek a legtöbb esetben internet linkek. Azért, hogy az ovasót ne terhelje a hosszú URL címek begépelése, megadtam a weblapom azon oldalát, amelyet felkeresve a hivatkozások egy kattintással elérhetők. <strong>A könyv fontosabb képei</strong> hasonlóan érhetők el a weblapomon.

 


Vissza a tartalomhoz