MENEDZSERWEBSHOP
KKV-k fejlődését segítem!
Tartalomhoz ugrás

Szakmai életrajz

Fodor Tamás 1966-ban szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. A Videoton célműszer fejlesztésén kezdett dolgozni. Ő vezette a Kairóba szállított TV gyártó sor célműszerezését. A számítástechnikai profil indulása (1971) után, távgépírókat, modemeket, terminálokat fejleszt az Adatátviteli Osztály vezetőjeként. 1976-tól az Alkalmazói Software Labort irányította, ahol adatrögzítő, szövegszerkesztő, termelésirányítási, ügyviteli software rendszereket fejlesztettek.
 
1982-től a KFKI, SZKI és Videoton közös vállalata, a Számítástechnikai Kísérleti Üzem Betéti Társulás igazgatójává nevezték ki. Videoton technológiával itt gyártották a két budapesti intézet fejlesztéseit (TPA, R15) és Videoton speciális rendszereit, mint pl. Ferihegy 2 utas tájékoztató rendszerét. 1987-től a Videoton Automatika igazgatója, feladata az új profil, a robotika és automatizálás bevezetése. Ennek eredménye egy szerelő-, egy hegesztő, egy oktató robot és egy szerszámgép vezérlő kifejlesztése és gyártása volt. Az Ipari Misztérium által elindított Átfogó Minőségvezetési Rendszer alkalmazása során a cég 1990-ben IIASA-Shiba díjat nyert.
 
1992-től a Ganz Gépgyár csoportnál, a Ganz-David Brown (GDB) és a Ganz Vagon vezérigazgatója. A GDB vasúti hajtóműveket fejlesztett és gyártott, pl. a debreceni villamos hajtóművét. A cég 1997-ben BNV Díjat kapott a padlóalatti hidrodinamikus vasúti sebességváltó kifejlesztéséért. A GDB 1997-ben Nemzeti Minőség Díjat nyert, 1999-ben pedig az Európai Minőségi Díj versenyen döntős helyezést ért el.
 
2002-2004-ig a környezetvédelem területén tevékenykedő Körte-Organica igazgatósági tagja és vezérigazgatója volt. A cég 2003-ban Innovációs Nagydíjat, 2004-ben pedig az Év Vállalata címet nyerte el. 2004-től a Körte Zrt. első számú vezetőjeként dolgozott.
 
2008-2012-ig nyugdíjas egyéni vállalkozóként vezetési tanácsadással foglalkozott.
 
Sokszor hívták különböző, elsősorban vállalat fejlesztéssel, szervezet fejlesztéssel foglalkozó konferenciák előadójának.
 
További diplomák: Országos Vezető Képző (1985), Pénzügyi és Számviteli Főiskola (1998).
 
Kitüntetései: A Nemzeti Minőségi Díj Nagykövete, Magyar Minőség Társasági Érem.
 
Társadalmi aktivitás: Neumann János Számítógép-tudományi Társaság  Fejér megyei titkár (1976-1990.), Európai Minőségi Díj auditor (1998-2002), Magyar Minőség Társaság Igazgatóságának tagja (1998-2002), TÜV Rheinland Irányító Bizottság tagja (2002-2015).
 
Elérhető a fodortamasjanos@gmail.com címen. Weboldalam a www.tfodor.hu, melyen a könyvhöz tartozó anyagokon, file-okon kívül hasznos, menedzser témájú videók, esettanulmányok, ppt prezentációk és a vezetői munkát megkönnyítő Excel sablonok érhetők el.
Vissza a tartalomhoz