Kis- és középvállalatok
fejlődését segítem!


Likvidítás tervezés Projekt tervezés Gantt diagram SWOT analízis Pareto diagramPénzügyi tervezés KontrollingGondolati térkép

MENEDZSERWEBSHOP
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Tartalomhoz ugrás

Könyv az üzleti folyamatok KPI és más mutatószámairól

A könyv tartalma

A KPI-k azaz kulcs-teljesítménymutatók és a KPI alapú grafikus műszerfalak (dashboard) felkapottak a menedzsment gyakorlatban. Ám minden indikátor KPI? Azn összes mutató a teljesítményhez kötődik, vagy kulcsfontosságú?
 
A könyv válaszol ezekre a kérdésekre, rendbe teszi a fogalmakat. A bevezető részben maghatározásra kerül a teljesítményindikátor (performance indicator – PI), az eredménymutató (result indcator – RI) és ezeken belül a kulcsmutatók (KPI, KRI) és ezek hierarchikus rendszere.
A következő nagy rész üzleti folyamatonként (tervezés, gyártás, szolgáltatás, marketing, értékesítés, erőforrás- és vevőmenedzsment) összesen 160 teljesítményindikátort mutat be részletesen és példákkal szemléltetve.
Egy új fejezet foglalkozik az eredménymutatókkal. A 38 eredményindikátor a működési-pénzügyi-, a vevői- valamint a munkatársi szemszöghöz kapcsolódnak.
A befejező behatóan ismerteti a mutatószámok alkalmazását a céges gyakorlatban, az üzleti riportokban és az üzleti folyamatok fejlesztésében. Ebben a részben olyan kérdések merülnek fel, mint a mutatók kiválasztása, az indikátorok kapcsolata a stratégiához, a mutatószámok ideális száma, a mérések gyakorisága, helyei, forrásai és az indikátorok helye a beszámolókban.       
A megértést és az olvasmányosságot izgalmas vállalatii példák, megtörtént, sokszor személyes esetek, 59 ábra és 34 táblázat segíti. A mélyebb ismerkedést a hivatkozások támogatják, amelyek a legtöbb esetben internet linkek. Azért, hogy az ovasót ne terhelje a hosszú URL címek begépelése, megadtam a weblapom azon oldalát, amelyet felkeresve a hivatkozások egy kattintással elérhetők. A könyv fontosabb képei hasonlóan érhetők el a weblapomon.

A könyv jellemzői

272 oldal,
59 ábra, 34 táblázat,
160 teljesítménymutató,
38 eredménymutató.

VÁSÁRLÁS
3000 Ft
Kosárba

Talán az alábbi írások is érdeklik!

Hasonlósági diagram: a folyamatos fejlesztés egyik eszköze
Írás a SWOT analízis készítéséről
A folyamatos fejlesztés eszközei: a 7 új menedzsment-eszköz

Hasonlósági diagram készítés

Az írás konkrét példán keresztül mutatja be a "7 új menedzment-eszköz" egyikének, a hasonlósági diagram készítését KJ-Shiba módszerrel. Ár: 1500 Ft.

Érdekel a Hasonlósági diagram készítés c. könyv

SWOT analízis készítés

A SWOT analízis leírás bemutatja a cég belső tulajdonságai és környezete bázisán készíthető stratégiai elemzést, amely alapján meghatározhatók a stratégiai célok és feladatok. Ár: 1500 Ft.

Érdekel a SWOT analízis készítés c. írás

A hét új menedzsment-eszköz

A Jaapán Tudósok és Mérnökök Egyesülete által kidolgozott "7 új menedzsment-eszköz" -t tárgyaló könyv bemutatja a Hasonlósági-,Kapcsolati-,a Fa-, a Mátrix-, a Háló- és PDPC diagramokat. Ár: 1500 Ft.
Érdekel a hét új menedzsment-eszköz témájú könyv
Vissza a tartalomhoz