MENEDZSERWEBSHOP
KKV-k fejlődését segítem!
Tartalomhoz ugrás

WEBSHOP KÖLTSÉGVETÉSI TERV (EREDMÉNYKIMUTATÁS)

A képek nagyításához kattintson a képekre!
VÁSÁRLÁS

Leírás

A sablonnal 5 egyszerű lépésen keresztül készítheti el wbshopja költségvetési tervét, amely egy eredménykimutatásban jelenik meg. A sablon a start-up webshop kezdeti kiadásait is kezeli.
Elöször meg kell adni a termékek havonta tervezett mennyiségét és a termékek %-os ELABE (eladott áruk beszerzési értéke) arányát! Ezen kívül adja meg 1 termék átlagos szállítási költségét! Ezekből az adatokból az Excel képletei kiszámolják a havi eladási értékeket Forintban és a havi beszerzési értékeket (ELABE) Forintban,
A következő lépésben a közvetett anyagjellegű kölségek megadása a feladat, majd a személyi költségeké. A személyi kölségek táblázatában a béreket terhelő járulékok %-os megadására is szükség van.
Az amortizáció (értékcsökkenés) kiszámításához a befektetett eszközök adatai kell számba venni. Egy webshop esetén a webshop szoftver (immateriális javak) és számítógépek (tárgyi eszközök) érdemelnek figyelmet. Ingatlanokkal, befejezetlen beruházásokkal és befektetett pénzügyi eszközökkel valószínű nem kell foglalkozni.
Utolsó lépésként az elkészült eredménykimutatás három sorát kell még ellátni adatokkal. Ezek: egyéb ráfordítás, pénzügyi- és rendkívüli ráfordítás. Esetleg az osztalékkal is lehet számolni. Az eredménykimutatás egy fedezeti diagram formájában is tanulmányozható.
Egy táblázatban kiszámításra kerülnek a legfontosabb KPI-k (kulcs-teljesítménymutatók), amelyeket diagram formában is megjelenít a sablon.

Specifikáció

Termék sorok száma: max. 2000
Közvetett anyggsorok száma: max. 20
Személyi sorok száma: max. 10.
KPI-k: árbevételarányos nyereség; közvetlen anyagráfordítás/értékesítés; anyagjellegű ráfordítások/Értékesítés; személyi jell. ráfordítások/értékesítés; EBITDA; ROAS; ROI   
Vissza a tartalomhoz