Kis- és középvállalatok
fejlődését segítem!


Likvidítás tervezés Projekt tervezés Gantt diagram SWOT analízis Pareto diagramPénzügyi tervezés KontrollingGondolati térkép

MENEDZSERWEBSHOP
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Tartalomhoz ugrás

Könyv a 7 menedzsment-eszköz alkalmazásáról

A 7 menedzsment-eszköz története

A Japán Tudósok és Mérnökök Egyesülete 1976-ban felismerte, hogy szükség van olyan eszközökre, amelyek segítik az innovációt, az információ kommunikálását és nagy projektek sikeres tervezését. Ezek után egy team kidolgozta a „7 új menedzsmenteszközt” vagy más néven „A hét menedzsment- és tervezőeszközt”.  A 7 új menedzsmenteszköz jelezni szerette volna, hogy ez más és modernebb, mint a korábban, a minöségellenörzések során használt 7 régi (alap) menedzsment-eszköz.
Magyarországon elsősorban Dr. Soji Shiba professzor munkája nyomán az eszközük a 80-as évek második felében váltak ismertté. Tapasztalatom szerint napjainkban a kisvállalatoknál ezeket gyakorlatilag egyáltalán nem használják, a nagyobb és külföldi tulajdonú középvállalatonál már igen. (Lásd felmérésemet a kis- és középvállalatok folyamatmenedzsmentjének hazai helyzetéről!)
Napjainkban ezek az eszközök már számítógápes támogatással is működnek. Weblapomon olyan Excel sablon táblázatok találhatók, melyek hatékonyan segítik a leírásban szereplő eszközöket és azok eredményének számítógépes megjelenítését!

A könyv tartalma

A könyv a következő menedzsmenteszközök leírását, az alkalmazás területeit, a módszereket és példákat (szemléltetve a módszer által készíthető diagramokat is) mutatja be: Hasonlósági diagram, Kapcsolati diagram, Fa diagram, Mátrix diagram, Márix adat elemzés, Nyíl- vagy hálódiagram, PDPC diagram.
Nézze meg az eszközök egy-egy ábráját!

7 menedzsment-eszköz
Fodor Tamás, könyve a 7 menedzsment- és tervezőeszköz alkalmazásáról
A megrendelt könyvet PDF, EPUB és MOBI formátumban töltheti le egy linkről!
1500 Ft
Kosárba

Talán az alábbi írások is érdeklik!

A folyamatos fejlesztés elmálete és gakorlata témájú könyv
Hasonlósági diagram: a folyamatos fejlesztés egyik eszköze
Írás a SWOT analízis készítéséről

Könyv a folyamatos-fejlesztés gyakorlatáról

A könyv tárgya a kkv-k üzleti folyamat alapú működésének folyamatos fejlesztés (TQM, PDCA, Kaizen) elvű javítása. Bemutatja a folyamatmenedzsment elveit, és sok-sok példán keresztül a fejlesztésének gyakorlatát. Ár: 2700 Ft.
Érdekel a folyamatos fejlesztés témájú könyv

Hasonlósági diagram készítés

Az írás konkrét példán keresztül mutatja be a "7 új menedzment-eszköz" egyikének, a hasonlósági diagram készítését KJ-Shiba módszerrel. Ár: 1500 Ft.

Érdekel a Hasonlósági diagram készítés c. könyv

SWOT analízis készítés

A SWOT analízis leírás bemutatja a cég belső tulajdonságai és környezete bázisán készíthető stratégiai elemzést, amely alapján meghatározhatók a stratégiai célok és feladatok. Ár: 1500 Ft.

Érdekel a SWOT analízis készítés c. írás
Vissza a tartalomhoz