Kis- és középvállalatok
fejlődését segítem!


Likvidítás tervezés Projekt tervezés Gantt diagram SWOT analízis Pareto diagramPénzügyi tervezés KontrollingGondolati térkép

MENEDZSERWEBSHOP
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Tartalomhoz ugrás

Pénzügyi terv: mérleg, eredménykimutatás készítő Excel sablon

A pénzügyi terv: mérleg, eredménykimutatás készítő sablon leírása

A vállalatok éves üzleti terve gyakran csak eredménykimutatást tartalmaz. Ennek a megközelítésnek az a veszélye, hogy nem ad választ a finanszírozás kérdésére, elég-e a saját forrás vagy külsőt is igénybe kell venni. A finanszírozás kérdésére gyakran a státusz, azaz a mérlegterv elkészítésével adnak választ. A státusz azonban nem kapcsolódik közvetlenül az eredménykimutatás soraihoz, ezért ez a megközelítés sem tökéletes.
Az itt kínált Excel sablon segítségével gyorsan és hatékonyan tervezheti meg cége éves, havi bontású pénzügyi tervét, amely mérleg és eredménykimutatás táblázatot tartalmaz. A tervezés első fontos lépése az értékesítés és az anyagjellegű költségek meghatározása. Utána a mérleg eszköz oldalának befektetett eszközeit és forgóeszközeit kell megadni. Ezzel a befektetett eszközök amortizációja is kiszámolásra kerül. A következő lépésben a mérleg forrás oldalának saját tőke, rövid- és hosszútávú kötelezettségek sorok adatainak meghatározására kerülhet sor. Végül az eredménykimutatás üres soraiba kell az adatokat bevinni. Ilyen pl. a személyi jellegű kiadások és az egyéb ráfordítások. A mérleg utolsó sorában a táblázatkezelő kiszámolja a forráshiányt vagy többletet, amelyet a hitel vagy készpénz sorra lehet átvinni, helyreállítva ezzel a mérleg egyensúlyát.

A séma jellemzői:

  • a pénzügyi terv készítő sablon valamennyi táblázata havi bontású,
  • az értékesítés hazai és külföldi vevők szerint történik,
  • az anyagjellegű költségfajták tervezése az eladások arányában történik,
  • a befektetett eszközök növekedése és csökkenése tételenként tervezhető,
  • az értékcsökkenést a táblázatkezelő automatikusan számolja,
  • a készletek számítása figyelembe veszi a készletfajták időbeni rendelkezésreállását,
  • a vevőállomány kalkulációja a vevő forgásisebességgel folyik,
  • a szállítóállomány meghatározásai a szállító forgásisebességgel történik,
  • kimutatásra kerül a forráshiány vagy többlet.
A pénzügyi terv,
a mérleg és
az eredménykimutatás
táblázatait
tanulmányozd
a próbaverzióban!
Gomb a letöltéshez
RENDELÉS!
3000 Ft
Kosárba

Talán az alábbi sablonok is érdeklik!

Gantt-diagram Excel-sablon
NPV, IRR alapú befektetés, beruházás megtérülés számítás
Projekt likviditás terv Excel-sablon
Egy projekt feladatainak időbeli tervezését és ellenőrzését segítő táblázatkezelő sablon, amely a megadott adatok bázisán automatikusan megrajzolja a Gantt-diagram idővonalait. Ár: 30000 Ft.

Érdekel

Megtérülés számítás

A sablon egy beruházás vagy befektetés cashflowja alapján számolja annak megtérülését: az NPV és IRR mutatókat. A megtérülés számítás eredményei a vállalati budget bemeneti adatait képezik. Ár: 2500 Ft.
Érdekel

Projekt likviditás

Ez a likviditás tervező táblázatkezelő munkalap a terv időtávához tartozó cashflow bázisán mutatja be a likviditás alakulását, amely a vállalati fiskális tervezés fontos bemenete. Ár: 1500 Ft.

Érdekel
Vissza a tartalomhoz