Kis- és középvállalatok
fejlődését segítem!


Likvidítás tervezés Projekt tervezés Gantt diagram SWOT analízis Pareto diagramPénzügyi tervezés KontrollingGondolati térkép

MENEDZSERWEBSHOP
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Tartalomhoz ugrás

Beruházás vagy befektetés  megtérülés számítás Excel sablon

Beruházás, befektetés megtérülés számítás (NPV, IRR) Excel sablon leírása:

Egy befektetés vagy beruházás megtérülését egyszerűen a megtérülés idejében szokták mérni, amit az egyszeri ráfordítás ősszege és az átlagos éves hozam hányadosaként számolnak ki. Ez azonban egy statikus számítási módszer, mivel nem veszi figyelembe a pánz különböző időbeni értékét. Az itt kinált megtérülés számítás viszont egy dinamikus megtérülési terv, ami a jövőbeni pénzáramok jelenkori értékével kalkulál. A táblázat mezőinek kitöltése után arra kapunk választ, hogy érdemes-e egy beruházást vagy befektetést megvalósítani a megtérülés szempontjából. A beruházás vagy befektetés megvalósításáról a max. 12 periódus során befolyó és kifolyó pénzáramok alapján számolt megtérülési mutatók, a nettó jelenérték (NPV) és belső megtérülési ráta (IRR) mutatók alakulása alapján dönthetünk. A beruházás vagy befektetés akkor nyereséges, ha a nettó jelenérték nagyobb mint 1, vagy ha a tőke alternatív költsége kisebb, mint a befektetés belső megtérülési rátája.

A megtérülés kalkulátor jellemzői:

  • a megtérülés három fajta változatban tervezhető,
  • amegtérülési mutatók (NPV, IRR) automatikus számítása a beruházásra és a működésre a táblázatkezelő képleteivel,
  • a beruházás egyéb bekerülési költségeinek tervezésére külön munkalap áll rendelkezésre,
  • a változatok cash-flow  és a megtérülési mutatóinak összehasonlítása táblázatosan és grafikusan egy műszerfalon,
  • a táblázat sorai és oszlopai tetszés szerint átírhatók,
  • a felesleges sorok és oszlopok elrejthetők, amely a táblázat áttekinhetőségét javíthatja,
  • a sorok, oszlopok, cellák formázhatók (magasság, szélesség, szin, betűtípus, betúnagyság), amellyel a táblázat esztétikus megjelenése biztosítható,
  • időtáv: 12 periódus (év, hó, hét).
Megtérülés számítás Excel sablon
Megtérülés változatokat értékelő műszerfal

A képre kattintva megjelenik az adatokkal kitöltött beruházás megtérülés tervező Excel munkalap és a 3 változat összefoglalása, a műszerfal.
Töltse le a képletek nélküli munkafözetet!
3900 Ft
Kosárba

Talán az alábbi sablonok is érdeklik!

Gantt-diagram Excel-sablon
Projekt likviditás terv Excel-sablon
Cég, vállalat likviditás Excel-sablon
Egy projekt feladatainak időbeli tervezését és ellenőrzését segítő Excel-sablon, amely a megadott adatok alapján automatikusan megrajzolja a Gantt-diagram idővonalait. Ár: 3000 Ft.

Érdekel

Projekt likviditás

A projekt likviditás tervező táblázatkezelő munkalap a projekt időtávához tartozó cashflow bázisán mutatja be a likviditás alakulását, amely a vállalati fiskális tervezés fontos bemenete. Ár: 1500 Ft.

Érdekel

Cég likviditás tervezés

A vállalat rővidtávú  (tárgyhó+4 hónap) likviditás tervezését teszi lehetővé a cég vevői és szállítói állománya, a tervezett értékesítések, beszerzések és költségek alapján. Ár: 1500 Ft.

Érdekel
Vissza a tartalomhoz