Kis- és középvállalatok
fejlődését segítem!


Likvidítás tervezés Projekt tervezés Gantt diagram SWOT analízis Pareto diagramPénzügyi tervezés KontrollingGondolati térkép

MENEDZSERWEBSHOP
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Tartalomhoz ugrás
Együtt vagy külön?
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Közzététel szerző: Fodor Tamás itt szervezet · 14 December 2016
Tags: munkakörhatáskörmunkamegosztásfeladat
A ES_Soft Kft. két  tulajdonosa, Gyuri és István (50-50% tulajdonrésszel). A cég a  vállaltirányítási, kölcsönző és költségvetési rendszerekre  specializálódott. Gyuri és István 4 munkatársat, 1 közgazdászt, 1  program tervezőt és két programozót irányít.
A  munkatársak jól fizetettek, a pénz már nem igen motiválja őket. A  munkatársak közül eddig 5 távozott, akik közül 4 esetében Gyuri és  István együtt kezdeményezte a távozást.
Rendszereiket  a vevő igényeihez igazítják, azok magas szinten automatizáltak, azonban  nem eléggé ismertek a gyenge marketing következtében. Vevőkhöz Gyuri és  István együtt jár. Az utóbbi években az árbevétel 20-25%-ot növekedett.
Gyuri  és István szerint ők alkalmatlanok a vezetésre. A feladatokat  pénteken  beszélik meg egy értekezleten, amelyen mindenki részt vesz. Itt a  korábban kiadott feladatok végrehajtását és a következő időszakok  tennivalóit tekintik át. A feladatok határidejeit István határozza meg  egy olyan becsléssel, hogy kétszer annyi időt ad, mint amire neki lenne  szüksége. A feladatok nem teljesítése szankciókat nem von maga után.  Ennek több oka van: Gyuri és István maguk is fejlesztenek, programoznak.  Sokszor Gyuri is késik a programozásban. Úgy érzik, hogy a munkatársak  teljesítménye elmarad az övékétől.
A  vevők a problémáikkal elsősorban őket keresik meg, mivel úgy gondolják,  hogy azok akkor lesznek elintézve. Létezik egy WEB-es igény/probléma  bejelentő rendszer, de még nem követelik meg a vevőktől, hogy  használják..
Becslésük szerint napi  1-1,5 órát fektetnek vezetői feladatokra (cél/feladat kitűzés, erőforrás  biztosítás, erőforrás összehangolás és ellenőrzés).
Gyuri  és István azt szeretné, ha eddigi, a cégbe fektetett napi 13-14 órás  munkájuk nem veszne el. A cég legalább annyit növekedjen évente mint  eddig, de ők kevesebbet szeretnének dolgozni. Szeretnék ha kevesebb  stressz érné őket. Ha kell, a növekedéshez a humán erőforrást is  bővítik.

A közös  munka során a tulajdonosok nagyon hamar belátták, hogy egymás között  fel kell osztaniuk a feladatokat. Ez meg is történt az alábbiak szerint.Egy  év után már jelentkezett a munkamegosztás eredménye. Gyuri és  munkatársai szép sikereket értek el a piacon, az árbevétel a  másfélszeresére nőtt. István felszabadult idejével több programfejlesztő  és programozó munkatársat tudott irányítani.
Összlétszámuk 11-re nőtt.Szavazat: 0.0/5
Vissza a tartalomhoz