MENEDZSERWEBSHOP
KKV-k fejlődését segítem!
Tartalomhoz ugrás
Együtt vagy külön?
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Közzététel szerző: Fodor Tamás itt szervezet · Szerda 14 Dec 2016
Tags: munkakörhatáskörmegosztásfeladat
A ES_Soft Kft. két  tulajdonosa, Gyuri és István (50-50% tulajdonrésszel). A cég a  vállaltirányítási, kölcsönző és költségvetési rendszerekre  specializálódott. Gyuri és István 4 munkatársat, 1 közgazdászt, 1  program tervezőt és két programozót irányít.
A  munkatársak jól fizetettek, a pénz már nem igen motiválja őket. A  munkatársak közül eddig 5 távozott, akik közül 4 esetében Gyuri és  István együtt kezdeményezte a távozást.
Rendszereiket  a vevő igényeihez igazítják, azok magas szinten automatizáltak, azonban  nem eléggé ismertek a gyenge marketing következtében. Vevőkhöz Gyuri és  István együtt jár. Az utóbbi években az árbevétel 20-25%-ot növekedett.
Gyuri  és István szerint ők alkalmatlanok a vezetésre. A feladatokat  pénteken  beszélik meg egy értekezleten, amelyen mindenki részt vesz. Itt a  korábban kiadott feladatok végrehajtását és a következő időszakok  tennivalóit tekintik át. A feladatok határidejeit István határozza meg  egy olyan becsléssel, hogy kétszer annyi időt ad, mint amire neki lenne  szüksége. A feladatok nem teljesítése szankciókat nem von maga után.  Ennek több oka van: Gyuri és István maguk is fejlesztenek, programoznak.  Sokszor Gyuri is késik a programozásban. Úgy érzik, hogy a munkatársak  teljesítménye elmarad az övékétől.
A  vevők a problémáikkal elsősorban őket keresik meg, mivel úgy gondolják,  hogy azok akkor lesznek elintézve. Létezik egy WEB-es igény/probléma  bejelentő rendszer, de még nem követelik meg a vevőktől, hogy  használják..
Becslésük szerint napi  1-1,5 órát fektetnek vezetői feladatokra (cél/feladat kitűzés, erőforrás  biztosítás, erőforrás összehangolás és ellenőrzés).
Gyuri  és István azt szeretné, ha eddigi, a cégbe fektetett napi 13-14 órás  munkájuk nem veszne el. A cég legalább annyit növekedjen évente mint  eddig, de ők kevesebbet szeretnének dolgozni. Szeretnék ha kevesebb  stressz érné őket. Ha kell, a növekedéshez a humán erőforrást is  bővítik.

A közös  munka során a tulajdonosok nagyon hamar belátták, hogy egymás között  fel kell osztaniuk a feladatokat. Ez meg is történt az alábbiak szerint.



Egy  év után már jelentkezett a munkamegosztás eredménye. Gyuri és  munkatársai szép sikereket értek el a piacon, az árbevétel a  másfélszeresére nőtt. István felszabadult idejével több programfejlesztő  és programozó munkatársat tudott irányítani.
Összlétszámuk 11-re nőtt.


Vissza a tartalomhoz