MENEDZSERWEBSHOP
KKV-k fejlődését segítem!
Tartalomhoz ugrás
Az energiválság és az infláció egy pánzügyi tervező Excel sablonban
Fodor Tamás vezetési tanácsadó
Közzététel szerző: Fodor Tamás itt kontrolling · Csütörtök 13 Okt 2022
Tags: Pénzügytervezéseredménykimutatásmérlegcashflowenergiaköltség

Az energiválság és az infláció egy pánzügyi tervező Excel sablonban

2020 nyarán posztoltam egy blogot Pénzügyi terv készítés 4+1 lépésben címmel.
Akkor még senki nem gondolt arra, hogy a jelenlegi infláció és ezen belül az energia árak alapjaiban változtatják meg egy vállalat eredményességét. Ezért a pénzügyi tervezés és ezen belül a költségtervezés elengedhetetlenné válik a sikeres működés érdekében. Ebben a blogban bemutatom, hogy milyen változtatásokat végeztem a pénzügyi tervező Excel sablonban a részletesebb és alaposabb tervezés érdekében.

Funkciók

Először bemutatom azt a táblázatot, amely a webshop landing oldalán is látható, amelyen áttekinthető, hogy milyen tulajdonságai vannak a sablonnak.
Pénzügyi tervező sablon opciók
Látható, hogy a sablon a korábbi két változat helyett háromban vásárolható meg és a bővített funkciók csak a STATIKUS ÉS A DINAMIKUS változatban érhetők el. Az új lehetőségek az értékesítés, a közvetlen anyagköltségek és a közvetett anyagköltségek tervezésénél állnak rendelkezésre.

STATIKUS VÁLTOZAT

Közvetlen anyagköltség

Az alábbi ábra mutatja a közvetlen anyagköltségek tervezését.
Közvetlen anyagköltség tervezés
Az anyagköltség fajták értékeit, így az energiaköltséget is, az értékesítés %-ban lehet tervezni.

Közvetett anyagköltség

Egy új munkalapot iktattam be a közvetett anyagjellegű költségek költségnem szerinti tervezésére. Ennek részletét mutatja az alábbi ábra.
Közvetett anyagköltség tervezés

DINAMIKUS VÁLTOZAT

Az értékesítés tervezésénél figyelembe vehetjük a tervezett, éves, átlagos áremelést, valamint a közvetlen és közvetett anyagjellegű ráfordításoknál lehetőség van egy várható, átlagos, éves infláció megadására. Ezek biztosítják több különböző pénzügyi tervváltozat elkészítését és azok összehasonlítását illetve a könnyebb alkalmazkodást a megváltozott környezeti hatásokra

Letöltheted a teljes tervezősablon képletek nélküli változatát!


Vissza a tartalomhoz